23 mei 2015

Roparun door Opstal

Op zondag 24 mei is het weer zover: dan lopen de Roparunners door Opstal, op hun trip van Parijs naar Rotterdam. Ze verlaten op zaterdagnamiddag de lichtstad om op zondagavond even te verpozen in den Opstal.
En dat zullen die mannen en vrouwen geweten hebben, want al vanaf de Wiesbeek worden ze verwelkomd door overal opduikend breiwerk: bomen, verlichtingspalen, bloembakken,... zelfs banken en een fiets werden ingepakt, in echte Christo-stijl.


En wat deze spontane brei-actie nog specialer maakt: jong en oud is aan het breien geslagen: de (meestal al wat oudere) kenners leerden het aan de ( jonge) niet-breiers, het Torenhof werd op donderdag een breicafé en in rusthuis Heymeulen werden zelfs de rollators gewildbreid!
Ook de lopers die op zondagnamiddag deelnemen aan de bierloop zullen het kleurrijke decor glimlachend doorkruisen.
 

  Wie wil genieten van al die kleurige kunstwerken, kan op zondag 24 mei (en tot zolang de werken blijven hangen) het parcours wandelen en fietsen: Wiesbeek - Broekstraat - Ravenstraat - Jules Andriespark - Meir - Kerkweg - Broekstraat - Putweg - via Patattenmolensite - Krapstraat - Molenstraat.
Maar natuurlijk is er op zondag 24 mei ook gelegenheidscafé met pannenkoeken en bbq ter gelegenheid van de Roparundoortocht. Allen daarheen!

1 opmerking:

  1. Al dat werk verdient een cadeautje :) Jij won op mijn blog een haarband. Stuur je je gegevens door. Je kunt de nodige info vinden op het voorlaatste bericht :)

    BeantwoordenVerwijderen