5 mei 2015

Samen trappen tegen kanker - 1000 km prachtige Vlaamse wegen


Onze fietsers in hun nieuwe uitrusting, met dank aan Walter, onze sponsor
Het Hemelvaartweekend nadert met rasse schreden. En dan fietsen we met Erkrido de 1000 km tegen kanker. Om deel te kunnen nemen, zamelden we voor elk van de 3 teams 5000 euro in, door de verkoop van cava en handdoeken, door de carwash, de Platten TuubQuiz en giften.
Dit geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek. Kom op tegen Kanker investeert sterk in kankeronderzoek, zowel psychosociaal als biomedisch. Op die manier wil de organisatie bijdragen tot grotere genezingskansen voor mensen met kanker en een beter comfort van de patiĆ«nt. De onderzoekers die de voorbije jaren financiĆ«le steun kregen van Kom op tegen Kanker, kunnen mooie resultaten voorleggen. 


Dankzij deze sponsors hadden we al een deel van het geld verzameld. 
Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. De middagsteden zijn achtereenvolgens:
Dilbeek (14/05)
Wevelgem (15/05)
Heers (16/05)
Vorselaar (17/05)

Elke dag is dus opgedeeld in een voor- en namiddagtraject. Halfweg elk traject, ongeveer na 60 km, houden we een kwartier halt om bij de bevoorrading het krachtenarsenaal weer aan te vullen.
We werken met een lussensysteem, waarbij drie pelotons ’s morgens de ene richting nemen en de overige twee pelotons de andere richting. Na de middag leggen ze het respectievelijke andere lusgedeelte af. Er zijn drie snelheden (gemiddeld 24, 27 en 30 km/u), verdeeld over vijf pelotons.

De fietsers rijden ook in onze buurt:
14/05: Zele tussenstop: voormiddag: 9.30u – 10u / namiddag : 15.15u – 16.15u
15/05: Buggenhout doortocht: vm: 8.15u - 9u / nm: 16.30u – 18u
Tussen Opwijk (Vinkoorstraat – Ravenstraat – Hoge Jan – verkaveling - Kasteelstraat klein stukje – oversteken – verkaveling) en Peisegem

In onze voortuin staat al een aanmoedigingsfiets voor onze renners
 en ook voor de Roparunners die er met pinksteren langs zullen lopen/fietsen.

Alle info op http://www.1000km.be/parcours2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten