8 september 2015

Plantjesweekend 2015

Tijdens het derde weekend van september vindt jaarlijks het Plantjesweekend plaats. In heel Vlaanderen worden dan azalea’s te koop aangeboden, dit jaar zal dat al voor de 21ste keer zijn. Duizenden vrijwilligers gaan van deur tot deur met de azalea’s, verkopen ze op de markt, aan een grootwarenhuis, op het werk …

De actie werd de voorbije editie afgesloten met maar liefst 279.240 verkochte azalea’s. Hiermee werd het record van het jaar voordien – 264.640 plantjes – verpulverd.

Erkrido verkocht in 2014 ruim 1000 plantjes.

De opbrengst van het Plantjesweekend wordt gebruikt voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiƫnten. Zo worden de palliatieve zorg en lotgenotengroepen ondersteund, zijn er vrijwilligers actief in meer dan 45 ziekenhuizen en kunnen mensen bij de Kankerlijn terecht voor een luisterend oor of nuttige informatie. Voor kinderen en jongeren met kanker worden speciale activiteiten opgezet.Wil je graag plantjes kopen?              
Erkrido vind je aan Delhaize, Lidl en Okay op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september... Zolang de voorraad strekt!
 

De traditionele plantjesverkoop werd in 2014 voor het eerst aangevuld met de verkoop van digitale azalea’s. Dit kan dit jaar opnieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten