20 september 2015

Plantjesweekend blijft succesformule! Erkrido verkocht 1000 plantjes in Buggenhout. Dank je wel!De voorbije drie dagen werden maar liefst 288.875 azalea’s verkocht in heel Vlaanderen. Zo is het record van vorig jaar – 279.240 plantjes – duidelijk verbeterd.Frank Deboosere, campagneleider bij Kom op tegen Kanker, reageert enthousiast: ‘Jaar na jaar toont Vlaanderen zijn grote solidariteit. Dankzij dit resultaat is onze vuist tegen kanker groter en krachtiger dan ooit! Bedankt aan alle comit├ęs, vrijwilligers en medewerkers.’
Ook Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, klinkt tevreden: ‘Het Plantjesweekend is een klassieker bij Kom op tegen Kanker. Op meer dan 300 locaties kon je dit jaar azalea’s kopen, dankzij duizenden vrijwilligers die de voorbije drie dagen in de weer waren! Het resultaat is ook deze editie weer verbluffend.’

Naar goede gewoonte gaat ook dit jaar de opbrengst naar steun- en zorgprojecten voor kankerpati├źnten. Een scala aan projecten - gaande van palliatieve zorg en lotgenotengroepen over zorgvrijwilligers tot speciale activiteiten voor kinderen en jongeren met kanker - blijft dankzij Kom op tegen Kanker actief.

Drie gouden tips voor een mooie azalea:

Goed nieuws, een azalea is een kamerplant die snel tevreden is. Geen groene vingers nodig dus. Met een minimum aan zorg bloeit de plant wekenlang. Geef je azalea best genoeg licht en niet te veel water.
1. Genoeg licht
Azalea’s hebben graag voldoende (indirect) licht. Hoe frisser je ze zet, hoe langer ze bloeien. De plantjes hebben weinig last van centrale verwarming of airconditioning. Al is het nooit een goed idee om planten vlak bij de verwarming te zetten.

2. Geen natte voeten
Geef azalea’s niet te veel water. Voelt de aarde aan als een uitgewrongen dweil? Prima. In de bloei kunnen de plantjes iets meer vocht gebruiken. Maar ze houden nooit van natte voeten: laat dus geen water staan in het schoteltje onder de pot.
Dompel ze af en toe onder in een emmer water tot alle lucht uit de kluit verdwenen is en laat daarna goed uitlekken. Daar peppen azalea's van op. De plantjes zijn niet ziektegevoelig. Bemesting is dus overbodig.

3. Stekken is voor professionals
Een azalea zelf vermeerderen is een lastige klus die je beter overlaat aan professionals. Het lukt alleen in de ideale omstandigheden van licht, temperatuur en plantenvoeding. Bovendien heeft elke soort zijn specifieke behoeften.
http://www.komoptegenkanker.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten