Concert 2018

“Muziek is één van de mooiste dingen 

die we kunnen nalaten als soort: 

het bewijst dat we tot zoveel meer in staat zijn 

dan enkel destructiviteit.

Met muziek kun je niet kwetsen; 

je kunt alleen maar een brug slaan.”


ErKriDo was in 2017 toe aan zijn 10de valentijsdiner en herdenkingsconcert én mocht terugblikken op een schitterende editie. Culinair zat het zeer smaakvol en ook muzikaal klonk het goed want een wat jonger programma was misschien toch wel iets gewaagder. Maar Wanthanee en Douglas Firs verrasten en deze laatste is niet meer van de radio weg te krijgen (en dat hoeft ook niet). Na zo'n jubileumeditie sluipt onvermijdelijk de vraag tussen de oren of het niet goed zou zijn te stoppen op een hoogtepunt. Want eerlijk is eerlijk dit succes hadden we tien jaar geleden bij de eerste editie met Scala niet durven dromen.

Wat ons echter al die jaren is opgevallen, is dat we een trouw publiek hebben opgebouwd en daar zijn we zeer dankbaar voor. Bovendien kan ErKriDo elk jaar opnieuw een beroep doen op een fantastische groep enthousiaste medewerkers. Beide zijn ontzettend belangrijk, zelfs levensnoodzakelijk, en helpen ons te overhalen om voor een elfde editie te gaan.

Maar wat ons helemaal overtuigt, zijn de woorden van enerzijds Frank Deboosere: "We stoppen pas als kanker ook stopt!" en anderzijds deze van Dorien: "We mogen niet opgeven!". We gaan dus voort met onze strijd tegen kanker!


En als je dan het geluk hebt dat Bent Van Looy ja zegt en Marc Erkens graag inleidt met enkele sfeervolle pianonummers, dan weten we dat zaterdag 10 februari 2018 weer een warmhartige avond wordt. Dan weten we dat het die avond een beetje Culture Club wordt in de Pit. En dan weten we vooral dat die avond de link met Dorien zeer nauw zal zijn. Want was het niet Marc Erkens die op Doriens 16de verjaardag in het zaaltje van de academie voor de warmste muzikale klanken zorgde? Mede dankzij Marc had Dorien immers de voorgaande jaren enkele fantastische stages in het Lemmensinstituut mogen beleven. Stages die haar deden nadenken over haar toekomst en deze ook duidelijker uittekenden...

MARC ERKENS
Het verbaast hem zelf waarschijnlijk nog het meest van al, maar Marc Erkens was in 2016 niet van het scherm af te branden. Sinds zijn deelname aan Culture Club op Canvas wordt op facebook in kapitalen geschreeuwd om hem een eigen show te geven.
Maar los van de populariteitshype doet Marc wat hij altijd doet en dat is mensen warm maken voor muziek door hen het verhaal te vertellen achter de muziek, door muziek voor hen te ontrafelen.
Marc is laureaat van de Tenuto-wedstrijd van de Belgische Radio en Televisie, geeft al jaren kinder-, school-, introductie- en babbelconcerten en heeft een tijdlang cursiefjes geschreven voor de Vlaamse Klassieke Radiozender. Hij is opleidingshoofd Muziek aan de LUCA-campus Lemmens in Leuven.

BENT VAN LOOY
In 1998 wint Bent Van Looy met Das Pop Humo’s Rock Rally. Het komende decennium maakt Das Pop vier zeer gesmaakte platen en toert de groep onvermoeibaar door het vaderland, de rest van Europa en Japan.

In 2005 verhuist hij naar Parijs en schrijft daar songs die terecht zullen komen op zijn eerste soloplaat Round The Bend (2013). Maar stilzitten is niet aan hem besteed.  Hij wordt onder andere coach bij The Voice van Vlaanderen (2014 én 2016). 

In 2016 brengt Bent Van Looy zijn tweede soloplaat Pyjama Days uit.  Het wordt een album over vrijheid. Er waait een aangename wind door de tracks, ook nu weer geproducet door zijn held Jason Falkner. En stilzitten… voor het tweede jaar op rij verzorgt hij samen met Sofie Lemaire de presentatie van Culture Club op Canvas.

Begin 2018 trekt hij weer de studio in en hopelijk mogen we bevoorrechte getuigen zijn van enkele van zijn nieuwe muzikale parels naast al het moois dat Bent ons eerder geschonken heeft.  

Kaarten voor het concert kosten 25 euro (15 euro voor -18j).
Voor het Concert met Valentijnsdiner betaal je 90 euro (80 euro voor -18j).
De avond opent met een receptie tussen 16.30 en 17.30 uur in BUSO Spectrum naast GC De Pit, gevolgd door het valentijnsdiner.
Om 20.30 uur pianotovert Marc Erkens je de avond in en nadien zet Bent Van Looy je Valentijnsavond helemaal in vuur.

Interesse? Neem dan contact op met Eric en Kristien Dalemans-Maes, erkrido@skynet.be. 
Het rekeningnummer van Erkrido is BE19 9531 0585 0712. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten