Roparun

Roparun, editie 2017, komt eraan!

Het staat in de sterren geschreven: in 2017 straalt den Opstal als nooit voorheen tijdens de Roparundoortocht op Pinksterzondag, 4 juni 2017. Het wordt een echte vijfsterrenplek! 


Dan voelen de lopers zich  in de zevende hemel. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker, ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".
  
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

In Opstal hebben de teams reeds 340 km achter de rug, dus nog 180 km te gaan.
Start in Parijs
De reus danst in de Broekstraat
Ambiance op straat
Mooi versierde huizen


Ook 't Muziek speelt mee
Hartelijkopstal

Nog meer Hartelijk Opstal

1 opmerking:

  1. Hallo, ik zou graag mee breien, waar en hoe laat kan ik de dames ontmoeten?
    Inge200579@gmail.com, 0476/290.890
    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen